Konijnen

Voor konijnen is het belangrijk dat de vacht goed wordt verzorgd. Veel kortharige en gezonde konijnen kunnen dit prima zelf, maar de langharige rassen en konijnen in de verharingsperiode kunnen wel wat hulp gebruiken. Hiervoor ben je bij AnimalCribs aan het juiste adres.
Ik ben een grote liefhebber van konijnen en heb er veel ervaring mee. 

Langharige konijnen zoals de Angora en Teddy Widder, maar ook Franse Hangoren en Vlaamse reuzen kunnen klitten en viltplekken in hun vacht krijgen. Dit geeft voor het konijn veel ongemak en moet daarom worden verholpen en voorkomen. De langharige konijnen hebben baat bij een goede borstelbeurt en het inkorten van de vacht. 

Voor langharige konijnen is het advies om elke 6-8 weken het konijn te laten trimmen.

Voor kortharige konijnen kan het fijn zijn om ze een handje te helpen tijdens de verharingsperiode. Soms lukt het ze niet om zelf goed door de vachtwisseling te komen en dan is een goede verzorgingsbeurt heel fijn. 

Tarieven
De prijzen worden gebasseerd op basis van een tarief van € 15 per half uur. Het formaat van je konijn, de vachtconditie (bv. hoeveelheid klitten) en het gedrag van het konijn hebben invloed op de uiteindelijke prijs. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Voor het knippen van de nagels reken ik € 6,-. 

Producten voor een goede vachtverzorging van je konijn 

In de trimsalon kan ik advies geven over een goede vachtverzorging die je thuis kunt doen. Er zijn speciale producten voor de juiste vachtverzorging voor je konijn aan te schaffen, zoals een zwijnenhaarborstel, kam en lijnzaadbrokjes. Ook scharen en tondeuses zijn via AnimalCribs verkrijgbaar.